Social 1 Mai 2012 15:45
Raspuns: Nu se prea aplica. Oamenii se plang ca nu au locuri special amenajate, iar autoritatile "lasa" de la ele.

La Iasi, echipe mixte formate din comisari de la Garda de Mediu, politisti locali si judeteni „viziteaza" spatiile unde iesenii fac gratare si-i avertizeaza sa nu lase gunoaie in urma.

Din moment ce nu exista spatii special amenajate pentru gratare, autoritatile nu au acordat amenzi, desi au vizitat peste 400 de petrecareti, scrie adevarul.ro.

„Doar 3-4 grupuri aveau aruncate deseurile la intamplare si alte 3-4 grupuri faceau focul pe iarba. Restul isi strangeau gunoaiele in saci menajeri si aveau gratare cu picior. Sunt optimist, lumea intelege ce le spunem, fata de anii anteriori observam o imbunatatire a comportamentului lor", spune Ludovic Stefan Kocsis, director la Garda de mediu din Iasi.

Locuitorii orasului Timisoara "evadau" de 1 Mai, ca traditie, in apropiere de Sag. Anul acesta ei au fost vizitati de politisti si inspectori de mediu.

Acestia i-au avertizat pe tinerii adunati la gratar ca trebuie sa respecte si regulile stricte legate de poluare si au impartit pliante cu prevederile Legii Picnicului, relateaza stirileprotv.ro.

Oamenii legii nu le-au stricat insa distractia oamenilor cu nicio amenda, ci s-au rezumat, precum colegii lor din Moldova, doar la avertismente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.