Cancerul, maladia secolului, incita lumea medicala prin caracterul sau multifactorial si misterul privind atat cauzele clare, cat si tratamentul.

Astfel, astazi putem spune cu certitudine ca anumiti factori de risc cresc substantial posibilitatea de aparitie a cacerului si din pacate la unii din acesti factori unele persoane se supun aproape zilnic.

1. Consuma mai multe vegetale

Vegetalele sunt bogate in nutrienti, usor de digerat si sarace in toxine. Insa si carnea prezinta unii aminoacizi de care organismul nostru are nevoie, insa in cantitate mai mica. Indicat este sa gasiti o sursa bio de cance, iar la noi in tara inca mai puteti procura de la cei care traiesc in mediile rurale. Consumati 80% vegetale si 20% carne in alimentatia zilnica. Carnea este de preferat sa fie de pasare, capra sau peste, scrie Healthy.

2. Consuma vegetalele pe cat posibil in stare cruda

Incercati ca vegetalele pe care le consumati zilnic sa le pastrati in stare proaspata, nepreparate termic (puteti sa va inspirati si din alimentatia si retele raw veganilor). Salatele din cat mai multe cruditati si zarzavaturi, cu radacinoase rase, precum si fructele reprezinta forma ideala in care puteti consuma vegetalele.

3. Consumati doar apa

Evitati pe cat posibil celelalte lichide, inclusiv cafeaua, sucurile din comert. Mancati fructele si legumele ca atare, nu le faceti suc. Puteti consuma ceaiuri pana la 2 cesti pe zi, in rest doar apa. Pentru o putere mai mare de detoxifiere, stoarceti in paharul cu apa cateva picaturi de lamaie. In consumul zilnic de lichide apa este bine sa ocupe 90%, chiar si 100%.

Descoperi alti pasi care te feresc de cancer pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.