Stiai ca inteligenta se poate imbunatati? Iata cateva trucuri care iti pun creierul "in miscare".

  • Fa miscare de orice fel

Studiile spun ca sportul pune in miscare si capacitatile creierului, nu doar muschii, deci, incearca sa faci miscare cat de des poti, se arata intr-un material publicat de gizmodo.com.

  • Mananca peste, afine, produse ce contin omega 3 si antioxidanti

Toate aceste alimente intarzie imbatranirea creierului.

  • Imbraca-te inteligent, comporta-te inteligent

Inconjoara-te de oameni de la care ai de invatat si incearca sa "furi"din secretele de comportament si din atitudine. De asemenea, un look smart te va ajuta in aceasta directie. Sugeram tinuta smart casual.

  • Fa exercitii N-back

Cercetatorii de la Universitatea Michigan sustin ca aceste exercitii necesita multa munca, dar aduc rezultate promitatoare. Ideea e simpla: trebuie sa iti amintesti cu cat timp inainte ai auzit un sunet sau cu cate slide-uri inainte ai vazut un anumit simbol. Dupa 20 de zile cu 20 min/zi de exercitii, ar trebui sa se imbunatateasca gandirea ta abstracta si rezolvarea problemelor, capacitati ale creierului care incep sa rugineasca dupa 30 de ani.

  • Efectul Mozart

In privinta ideii potrivit careia muzica clasica te face mai destept, parerile sunt impartite. Ce se stie este ca ascultatul oricarei piese creste nivelul de dopamina, fenomen asociat cu un creier mai zvelt.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.