Sefii Educatiei din Europa si nu numai se intalnesc zilele acestea la Bucuresti la un eveniment considerat drept "summit-ul NATO al educatiei".

Conferinta Ministeriala Bologna a adunat 500 de participanti la Palatul Parlamentului pentru a se pune de acord ca educatia este solutia pentru iesirea Europei din criza, scrie evz.ro.

In cadrul intalnirii, ministrii vor adopta Strategia de mobilitate Bologna care prevede ca, pana in 2020, 20% dintre absolventii de invatamant superior din Europa isi vor fi petrecut o parte a studiilor in strainatate, in conformitate cu cadrul de referinta european pentru mobilitatea invatamantului superior, adoptat in noiembrie 2011.

Ce teste de engleza iti deschid portile spre strainatate?

Presedintele Traian Basescu a fost prezent joi la conferinta pentru a invoca necesitatea unor stimulente materiale pentru universitatile preocupate de cresterea angajabilitatii studentilor lor. Catalin Baba, ministrul Educatiei, i-a indemnat pe omologii sai sa reziste presiunii de a izola sistemul Bologna intre granitele Europei.

"Procesul Bologna nu are voie sa sufere de eurocentrism", a spus Baba.

Acesta a mai adaugat ca fiecare ministru al Educatiei e dator sa contribuie "la cresterea economica si la crearea de locuri de munca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.