Politistii de frontiera se pregatesc pentru afluxul de calatori din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea zilei de 1 Mai.

La nivelul Politiei de Frontiera Romane au fost dispuse o serie de masuri, menite sa fluidizeze traficul si sa reduca timpul de asteptare. Aproximativ 3.000 politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, in aceasta perioada, activitati de supraveghere si control a frontierei de stat.

Scurta vacanta de 1 Mai va genera un numar mare de persoane care vor dori sa tranziteze granitele tarii, fapt pentru care conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane a dispus catre toate structurile teritoriale masurile necesare pentru derularea unui control operativ si civilizat.

Astfel, au fost luate masuri de suplimentare a personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera, in special la frontiera romano- bulgara si cea romano-ungara.

In urmatoarea perioada, aproximativ 3000 politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control a frontierei de stat.

In vederea evitarii aglomerarilor ce pot aparea din cauza suprasolicitarii, din punct de vedere al tranzitului, principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria si Ungaria, Politia de Frontiera Romana recomanda tuturor participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera comune existente la granita, dupa cum urmeaza:
- pe frontiera romano-ungara:
pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad - Kiszombor;
pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac - Nagylak;
P.T.F. Turnu - Batonnya;
P.T.F. Varsand - Gyula.

- pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek;
P.T.F. Bors - Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
P.T.F. Sacuieni - Letavertes.

- pe raza jud. Satu Mare:P.T.F. Urziceni - Vallaj;
P.T.F. Petea – Csengersima.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

- pe frontiera romano-bulgara:
pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu;
pe raza jud. Constanta: P.T.F. Vama Veche;
P.T.F. Ostrov - Silistra;
P.T.F. Negru Voda-Kardam.

- pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet;

P.T.F. Calafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.