Apa de ploaie evacuata prin reteaua publica de canalizare costa mai mult decat apa de uz casnic, in cazul unei familii cu un consum redus.

Este vorba despe o anomalie rezultata dintr-o formula de calcul care nu a putut fi perfectata timp de zeci de ani in pofida hotararilor adoptate, releva un document guvernamental, citat de gandul.info.

Actualul sistem de calcul al costurilor de evacuare a apei de ploaie se bazeaza pe cantitatea de apa comunicata de catre Autoritatea Nationala de Meteorologie (ANM) si coeficienti de scurgere prestabiliti, ceea ce conduce la situatii in care, intr-o luna cu precipitatii, familii cu un consum mic de apa platesc mai mult pentru evacuarea apei de ploaie.

Tariful apei de ploaie este inclus in factura de intretinere a locuintei, fara sa fie evidentiat distinct, si justificat pe considerentul ca apa de ploaie este preluata in sistemul de canalizare, transport si epurare a apelor uzate, iar acest parcurs tehnic presupune anumite cheltuieli, motiv pentru care exista un tarif perceput populatiei si persoanelor juridice.

In perioada 2001-2011, cheltuielile cu apa, canal si salubritate au urcat de 6,7 ori (de aproape 3 ori mai repede decat restul preturilor) si raman pe prima pozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.