Peste 90 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor si-au pierdut dreptul de a purta arma, in urma verificarilor Politiei Romane.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan, a declarat, miercuri, ca in urma verificarilor facute de structurile teritoriale arme, explozivi si substante periculoase, la nivel national, in perioada 9-15 martie, 38 de permise de port-arma au fost anulate, relateaza MEDIAFAX.

Din cele 38 de permise de port-arma, pentru zece anulararea a fost determinata de pierderea calitatii care a determinat autorizarea, in 18 cazuri angajatii MAI nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilitatii permisului, iar alti zece nu mai indeplineau conditiile psihologice si medicale.

Totodata, in 20 de cazuri permisele au fost suspendate deoarece impotriva respectivilor angajati a fost inceputa urmarirea penala pentru diverse fapte. In alte 34 de cazuri, angajatii Ministerului Administratiei si Internelor au renuntat la permisul de port arma. Potrivit lui Christian Ciocan, verificarile au vizat 3.434 de dosare in perioada 9-15 martie.

Ministrul Gabriel Berca a cerut verificarea tuturor detinatorilor de arme letale, inclusiv a politistilor, precum si a angajatilor din sursa externa. Decizia a fost luata la o saptamana dupa ce agentul de politie Gheorghe Vladan, sofer la Policlinica MAI, si-a impuscat mortal sotia si o colega a acesteia, ranind alte sase persoane, angajati si clienti ai coaforului din complexul Perla din Capitala.

Citeste si Ce a invatat Politia Romana din cazul atacatorului de la coaforul din Capitala?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.