Politia Rutiera a publicat o serie de recomandari pentru soferii care se vor aventura pe sosele in aceasa perioada dominata de instabilitate atmosferica.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR informeaza ca, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 25 aprilie 2012, ora 12.00 – 26 aprilie 2012, ora 09.00, pe aproape intreg teritoriul tarii (cu exceptia judetelor Timis, Arad, Bihor, Salaj si Satu Mare) se va semnala instabilitate atmosferica accentuata.

Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite, li se recomanda conducatorilor auto sa efectueze fiecare manevra in trafic doar dupa o temeinica asigurare si sa foloseasca luminile de intalnire ziua pe toate categoriile de drumuri.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, utilizarea acestora de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.

Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.

Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.