Suprafetele cultivate cu porumb modificat genetic in Romania sunt in scadere, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

Ministrul a indicat ca anul acesta vor fi mai putin de 300 de hectare cu porumb modificat genetic.

“Este o dezbatere foarte larga pe aceasta tema si Romania va sta in cadrul legal comunitar. Daca se aproba la nivel european si legislatia va fi permisiva si Romania va avea aceeasi pozitie”, a spus ministrul Agriculturii in februarie 2012, raspunzand la o intrebare referitoare la culturile de OMG.

Acesta a mai afirmat, pe de alta parte, ca va fi realizata o modificare legislativa pentru a lamuri problema impozitarii utilajelor agricole inregistrate.

"Vom scoate aceasta taxa pentru utilajele care sunt inregistrate la primarie cu placuțe galbene. Nu este normal ca fermierii sa plateasca impozit pentru o combina ca si pentru un X5 (BMW) sau alte limuzine care merg pe drumurile publice. Codul fiscal este in discutie in Parlament si odata cu modificarea Codului fiscal va intra in vigoare si aceasta modificare", a explicat seful de la Agricultura, citat de evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.