98.000 de gospodarii din Romania nu au curent electric. Guvernul promite ca va extinde reteaua electrica pentru a cuprinde toata tara, dar asteptam patru ani.

Guvernul promite din nou ca va electrifica toate gospodariile si satele din tara, dar extinde pana in 2016 perioada de derulare a programului si ridica valoarea investitiei la 990 milioane de lei (226,5 milioane de euro), relateaza romanialibera.ro.

"Din analiza costurilor rezulta ca fondurile necesare finalizarii procesului de electrificare la nivelul intregii tari au valoarea de circa 990 milioane de lei. Costul unitar necesar pentru racordarea la reteaua de distributie a unei locuinte izolate este de circa 11.000 lei", se arata intr-un proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei.

Potrivit proiectului de act normativ, in Romania exista 97.805 de gospodarii neelectrificate, amplasate in 2.284 de localitati. 97 dintre aceste localitati sunt complet neelectrificate.

Programul va fi derulat Ministerul Economiei, prin Agentia Romana de Dezvoltare Durabila a Zonelor Industriale si va fi finantat in proprotie de 90% de la bugetul de stat, si 10% din bugetele locale ale autoritatilor publice beneficiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.