Departamentele de control au fost suplimentate, iar inspectiile la cei care fura sistemul de asistenta sociala se fac cu Politia si Jandarmeria.

Dupa ce luna trecuta la Sibiu au fost descoperite sute de persoane care primisera ilegal certificat prin care erau incadrate in grupe de handicap, ministrul Muncii anunta ca au fost suplimentate departamentele care se ocupa de astfel de controale.

"Mergem mai departe in forta cu verificarea si eliminarea fraudelor din sistemul de asistenta sociala. Agentiile noastre au fost intarite prin inspectia sociala care are acum o puternica componenta de control si verificare. De asemenea, am consolidat Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, unde inca patru posturi de medic au fost suplimentate in acesta perioada", a declarat pentru evz.ro ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

In martie, Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a prezentat raportul controlului referitor la certificatele de handicap din judetul Sibiu. Dintre cele 1.057 de cazuri studiate amanuntit, 917 (aproximativ 90%) si-au pierdut certificatul, la finalul controlului. Paguba provocata de aceste pensii frauduloase a fost de 8 milioane de euro.

"In conditiile in care la Sibiu, sute de persoane s-au imbolnavit de astm in noaptea de Revelion si pe 1 ianuarie au primit toti certificate, este clar ca responsabilitatea revine medicului care a pus acel diagnostic, care trebuie sa raspunda. Abia asteptam sa vedem sanctiunile care se vor da", adauga ministrul, care mai spune ca in controalele facute au existat parteneriate cu Politia si cu Jandarmeria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.