Agentia Nationala Antidrog (ANA) a intocmit un studiu din care reiese ca substantele denumite „droguri legale” sau „etnobotanice” sunt preferate de consumatorii romani.

Potrivit unui comunicat ANA, cel mai recent studiu in populatia generala, realizat de specialistii agentiei, a relevat ca pe primul loc se situeaza consumul acestor noi substante - chimice, a caror componenta poate fi schimbata usor pentru a evita scoaterea in afara legii - comparativ cu celelalte tipuri de droguri „traditionale”, cum ar fi heroina, cocaina sau marijuana.

„Legalele”, arata studiul ANA, au cea mai ridicata prevalenta de-a lungul vietii, de 5,1% pentru consumatorii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani si de 3,3% pentru cei cu varste intre 25 si 34 de ani, relateaza evz.ro.

„In special, din lipsa unor reglementari adecvate, un numar in crestere de noi substante sintetice au devenit populare in randul consumatorilor, avand o disponibilitate si accesibilitate semnificative preponderent in randul tinerilor”, arata reprezentantii ANA.

ANA mai atrage atentia ca desi "magazinele de vise" au fost scoase in afara legii, vanzarea de etnobotanice continua pe Internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.