Senatorii au votat un proiect de lege care obliga persoanele care beau peste masura si ajung la spital din aceasta cauza sa plateasca amenzi consistente.

Masura a fost luata ca urmare a numarului alarmant de mare de persoane ajunse la spital in stare de ebrietate, de cele mai multe ori fiind violente atat cu medicii, cat si cu pacientii internati.

Unul dintre sustinatorii initiativei este deputatul UNPR de Iasi, Tudor Ciuhodaru, potrivit evz.ro.

"Sunt doctor si lucrez intr-un spital unde ponderea cazurilor de acest tip este foarte mare. De foarte multe ori am fost pusi in situatia de a da de pe canapeaua de urgenta un batran lovit de o masina pentru ca aveam de tratat un astfel de pacient", a marturisit Ciuhodaru.

Betivii spitalizati ar putea scoate din buzunar peste 1000 de lei. Daca ajung sa fie internati din cauza bauturii, insa nu-si pot plati serviciile medicale, vor fi obligati sa munceasca 50 de ore in folosul comunitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.