Ministrul Muncii a declarat ca nu exista temei legal pentru restituirea banilor pentru contributiile sociale, bani ceruti cu insistenta de pensionari.

In Bucuresti, aproximativ 1.000 de pensionari s-au prezentat vineri dimineata la Tribunalul Bucuresti, pentru a depune actiuni in vederea restituirii contributiei de 5,5% la asigurarile de sanatate incasate in baza Ordonantei de Urgenta 107/2010, relateaza romanialibera.ro.

Pensionarii au venit cu sutele si la Tribunalul Arges pentru a depune plangeri impotriva legii care impoziteaza pensiile. Jandarmii au intervenit si i-au oprit cu greu pe oameni, incercand sa le explice ca trebuie sa respecte ordinea si sa intre cate zece in cladire.

Anterior acestui incident, jandarmii intervenisera pentru a aplana un conflict intre pensionari care erau pe punctul de a se lua la bataie, oamenii acuzandu-se reciproc ca nu respecta ordinea venirii. In cursul diminetii, o pensionara aflata la coada la Tribunalul Arges a fost preluata de un echipaj al Serviciului de Ambulanta dupa ce i s-a facut rau, scrie MEDIAFAX.

CCR decide: Pensionarii vor plati mai putin pentru CAS

"Pensiile mai mici de 740 de lei nu erau afectate de retinerea contributiei de asigurari sociale de sanatate, pentru ca aceste pensii au fost si sunt platite prin bugetul de stat. Vreau doar ca pensionarii sa stie ca nu le ia nimeni acest drept si nu trebuie sa isi riste sanatatea. Nu inseamna ca ar fi avut alte drepturi daca ar fi depus alaltaieri aceste cereri", a precizat Claudia Boghicevici.

Pensionari vs. Guvern: Bugetul de stat pierde un miliard de euro

Referitor la solicitarile de restituire retroactiva a contributiilor de asigurari sociale de sanatate platite de pensionari, ministrul Muncii a spus ca decizia Curtii Constitutionale precizeaza clar ca aceste drepturi sunt calculate si se aplica pentru viitor.

"In acest moment nu exista niciun temei legal pentru a restitui sumele incasate pana acum",
a mai spus Boghicevici, citata de aceeasi sursa.

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.