Bugetul de stat va pierde anual aproximativ un miliard de euro dupa ce peste doua milioane de pensionari cu pensii mai mici de 740 de lei nu vor mai plati contributia de 5,5% pentru asigurari sociale de sanatate.

Presedintele Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Doina Parcalabu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca din mai va fi aplicata decizia Curtii Constitutionale ca procentul de 5,5 sa fie retinut numai veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.

Parcalabu a precizat ca deciziile Curtii Constitutionale produc efecte numai pentru viitor, neputand fi restituite sume retinute pana acum, scrie hotnews.ro.

In 13 martie, Curtea Constitutionala a constatat ca dispozitiile art. 259 alin.(2) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii sunt constitutionale in masura in care se interpreteaza in sensul ca procentul de 5,5 se aplica numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.

Citeste si:
Populatia activa vs. pensionari: Angajatii se vor injumatati in 50 de ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.