Infrastructura stradala a Bucurestiului este aceeasi ca in 1989, desi numarul masinilor a ajuns de la 180.000 la 1,2 milioane.

In fiecare zi lucratoare sunt inregistrate 910.681 de deplasari cu automobilul. 50.000 de masini se deplaseaza in fiecare zi in centru, pe ambele sensuri de circulatie.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana publicat la inceputul saptamanii prevede construirea de parcaje in zone precum Piata Constitutiei si Rahova pentru a decongestiona traficul. Bineinteles, planul nu poate fi aplicat orisicum, el trebuind sa treaca mai intai de Consiliul Municipiului.

Primaria Capitalei vrea parcari noi si spatii publice modernizate

"In situatia in care nu se vor implementa proiecte, con­gestia traficului va atinge un nivel foarte ridicat intre anii 2013 si 2027, blocand reteaua principala de strazi a orasului", spun specialistii, citati de evz.ro.

Tot masinile sunt responsabile pentru transformarea Bucurestiului intr-unul dintre cele mai poluate orase ale Europei. Bucurestenii pierd doi ani din viata din cauza poluarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.