DIICOT organizeaza astazi 15 perchezitii domiciliare pentru destructurarea unui grup infractional transfrontalier implicat in infractiuni informatice.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza 15 perchezitii domiciliare - 6 in municipiul Bucuresti, 3 in municipiul Constanta, precum si in Sinaia, Pitesti, Braila, Craiova, Sibiu, com. Fintea, jud. Dambovita.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, in scopul obtinerii de date informatice, prin incalcarea masurilor de securitate, detinerea fara drept a unor programe informatice, cauzarea unor prejudicii materiale prin introducerea de date informatice in scopul obtinerii de mijloace materiale.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiesti vor fi conduse un numar de 17 persoane in vederea audierii. Autoritatile romanesti au colaborat in instrumentarea cauzei cu ofiterii din cadrul Secret Service si FBI.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de 6.000.000 Euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.