UDMR a inaintat propunerile de modificare a reglementarilor privind acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Secretariatul General al Uniunii Democrate Maghiare din Romania a inaintat Comisiei Nationale pentru Populatie si Dezvoltare coordonata de Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, propunerile de modificare a reglementarilor privind acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Cand isi revine indemnizatia de crestere a copilului?

Prezenta propunere face parte dintr-o serie de masuri legislative, initiate deja anul trecut, menite sa contracareze tendintele demografice negative cu care se confrunta societatea romaneasca.

Principalele prevederi ale propunerii:

- restabilirea cvantumului indemnizatiei de crestere a copilului la nivelul existent anterior introducerii masurilor de austeritate bugetara adica 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, pe o perioada de 2 ani;
- indemnizatia de crestere a copilului, respectiv dreptul de a beneficia de indemnizatie, sa fie acordat pe o perioada de 3 ani, incepand cu cel de al patrulea copil;
- eliminarea restrictiei de realizare a unor venituri impozabile pe perioada concediului de ingrijire a copilului, respectiv introducerea posibilitatii de angajare cu norma redusa concomitent cu scaderea cuantumului indemnizatiei.
- dreptul celuilalt parinte care beneficiaza conform Directivei Europene de o luna de concediu si indemnizatie sa fie exercitabil din momentul nasterii copilului pana la implinirea varstei de 8 ani de catre acesta.

Amendamentele vor fi inaintate si Comisiei de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.