Schimbarea modului de finantare al studentilor va avea o consecinta neasteptata: profesorii isi permit de acum sa lase mai multi repetenti.

Universitatea va beneficia de aceeasi finantare, chiar daca, pe parcursul anilor de studiu, isi va pierde o parte din studenti. Pana acum, un tanar eliminat insemna reducerea finantarii.

Intr-un interviu recent acordat evz.ro , ministrul Educatiei, Catalin Baba, declara: "Pana acum, exista o presiune foarte clara. Profesorii aveau o strangere de inima sa lase repetenti studentii, pentru ca se gandeau din ce-si platesc salariul, asa ca din 4 faceau imediat un 5".

Studiile superioare se scumpesc. Cat te va costa facultatea?

"Cand un profesor tine exigenta la un nivel normal pentru facultatea respectiva, risca imputinarea studentilor. Faptul ca nu se pierde finantarea aduce stabilitate", este de parere Radu Gramatovici, profesor la facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.