Academia de Politie din Bucuresti seteaza limita de inaltime la 1,70 m pentru inscrieri si nu vor mai fi derogari in ceea ce priveste aceasta limita.

Intr-un interviu pentru evz.ro, decanul Adrian Iacob a explicat cum se va schimba procesul de admitere la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti de anul acesta.

"S-a stabilit ca, incepand de anul acesta, nu vor mai fi derogari in ceea ce priveste statura (sub 1,70 la baieti - n.r.) si afectiunile medicale. Pana acum se faceau derogari de la caz la caz, pentru inaltimea sub cea stabilita sau pentru unele probleme medicale cu ochii, de exemplu", a explicat Iacob.

Decanul a mai pecizat ca nu se vor mai accepta contestatii la proba sportiva, eliminatorie. Va fi inregistrata video si analizata de o comisie de specialisti.

"Pregatirea fizica si psihica este esentiala in munca de politist. Nu poti sa spui ca nu te simti bine cand alergi dupa un infractor sau cand esti chemat sa instrumentezi un caz de omor, de exemplu. Sau ca ai o zi proasta", a adaugat Iacob.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.