Daca ai putin timp, putina rabdare si un telefon, poti ajuta echipa Let`s do It Romania sa curete tara pe 12 mai.

Anul acesta, actiunea de curatenie nationala va imbraca o noua forma: in fiecare judet vor fi alese zonele in care se va face curatenie, fiecare locuitor al tarii avand astfel posibilitatea de a vota zona pe care si-o doreste curata. Numarul de zone din fiecare judet va fi stabilit in functie de zonele propuse, dar si de resursele locale.

Etapa de votare va incepe pe 9 aprilie si se va incheia pe 23 aprilie si se va desfasura pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

De asemenea, cartarea devine si mai simpla la “Let`s Do It, Romania!”. Toti cei care vor sa contribuie la realizarea Hartii Deseurilor pot incarca mormane de gunoi identificate in afara oraselor pe site-ul www.letsdoitromania.ro la sectiunea Incarca un morman nou, in orice moment.

Cartarea in cativa pasi

- voluntarii merg pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului.
- completeaza apoi o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul.
- voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman.

In afara de modalitatea clasica de cartare, voluntarii pot utiliza si aplicatii pe mobil pentru a carta in timp real. In acest moment, este disponibila aplicatia gratuita pentru iOS (folosit pentru IPhone), urmand ca in curand sa fie finalizata si aplicatia pentru sistemul Android. Mormanele identificate vor fi curatate de voluntari pe 12 mai, Ziua de Curatenie Nationala in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.