Radu Vladareanu, seful clinicii de Obstetrica-Ginecologie a spitalului Elias din Bucuresti, crede ca initiativa PDL privind consilierea obligatorie inainte de avort are sens.

"Valul de avorturi cu care se confrunta tara noastra e o consecinta a restrictiilor din comunism. Consilierea psihologica e o necesitate, nu o metoda de manipulare. Nu cred ca se incearca specularea vulnerabilitatii femeilor prin prezentarea unor poze, prin informarea despre riscuri", a declarat Vladareanu, citat de evz.ro.

In ceea ce priveste perioada de reflectie de dinaintea luarii deciziei, de cinci zile, prevazuta de initiativa legislativa, medicul spune ca "depinde si de sarcina... daca se apropie limita legala, atunci n-o putem lasa prea mult ".

21 de ONG-uri au luat pozitie la inceputul saptamanii impotriva proiectului PDL care prevede ca femeile trebuie sa treaca printr-o etapa de consiliere psihologica obligatorie inainte de avort. Motivatia deputatilor PDl este rezolvarea crizei demografice cu care se confrunta Romania.

"Nu va scadea numarul avorturilor si nici nu se va rezolva criza demografica a Romaniei. Sa luam exemplul unei femei de la tara, obligata la cel putin trei drumuri: o data sa i se confirme sarcina, a doua oara la sedinta de consiliere, iar dupa cinci zile sa revina la chiuretaj", explica avocata Iustina Ionescu, purtatorul de cuvant al celor 21 de organizatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.