Social 9 Aprilie 2012 11:52
O serie din atitudinile zilnice, din alegeri frecvente pe care fiecare le face pot aduce riscul bolii in viata respectivelor persoane.

Organismul omului este foarte sensibil si totodata rezistent in anumite privinte, insa pentru a mentne echilbrul proceselor tisulare este important sa se respecte un stil de viata sanatos.

Lipsa somnului predispune la boli infectioase si endocrine

Somnul este foarte important pentru reglarea bioritmului hormonal si neurologic, dar si pentru stimularea refacerii unor tesuturi. Lipsa somnului ori odihna intre alte ore decat cele corespunzatoare bioritmului organismului (21:00 si 54 sau 05 dimineata in functie de spike-ul cortizolului) duc in timp la reale dezechilibre ale corpului uman.

Astfel organismul devine predispus la infectii prin scaderea imunitatii, dar si la alte boli cum ar fi dezechilibre endocrine (tiroidiene, pancreatice, genitale etc.) si chiar boli degenerative precum cancerul, scrie healthy.ro.

Dieta dezechilibrata

Organismul are nevoie de vitamine, minerale, oligoelemente, rpoteine, glucide, lipide, antioxidanti si alti nutrienti pentru a-si desfasura activitatile permanente ale tesuturilor. Chiar si in timpul somnului tesuturile noastre exercita anumite functii.

Lipsa acestor nutrienti poate atrage dezechilibre in lant care finalizeaza apoi prin aparitia unei boli, de la ateroscleroza si boli cardiovasculare pana la diabet, obezitate sau boli endocrine ori cancere.

Afla restul factorilor care te predispun la boala pe healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.