Mai multe perchezitii ale DNA au avut loc, joi, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi. Surse judiciare afirma ca ancheta i-ar viza atat pe directorul Institutului, medicul chirurg Grigore Tinica, cat si pe alti doi chirurgi.

O echipa de procurori ai DNA Iasi, insotiti de mai multi jandarmi si politisti in civil, au descins, joi dimineata, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, solicitand mai multe documente ale institutiei, o parte dintre acestea fiind puse in saci si transportate la sediul DNA.

Purtatorul de cuvant al DNA Iasi, Luminita Merisescu, a declarat ca este vorba despre o perchezitie, fara a preciza insa motivul descinderii procurorilor anticoruptie. Procurorii DNA Iasi au perchezitionat biroul directorului Grigore Tinica, incaperea fiind pazita de mai multi jandarmi.

Totodata, au fost perchezitionate mai multe cabinete si birouri ale institutiei, iar la fata locului au ajuns si doi avocati ai medicului Tinica, scrie MEDIAFAX.

In 13 martie, conducerea Casei Judetene a Asigurari de Sanatate (CJAS) Iasi a anuntat declansarea unei anchete la mai multe unitati medicale, printre care si Institutul de Boli Cardiovasculare. Directorul CJAS Iasi Iulian Serban spunea ca exista suspiciuni ca s-ar fi raportat mai multe cazuri de pacienti internati in stare grava decat ar fi existat in realitate, cu scopul obtinerii de fonduri suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.