Politia a declansat cercetari privind inscrierea unor copii la colegiul Goethe din Capitala. Exista suspiciuni ca mai multi parinti au folosit acte false.

Politistii Sectiei 1 Politie din Bucuresti fac cercetari cu privire la comiterea infractiunii de fals in declaratie in cazul parintilor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, citat de MEDIAFAX.

Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare si in clasa I i-a determinat pe multi parinti sa-si schimbe formal domiciliile pentru ca micutii sa fie acceptati la scolile dorite de familie. Concret, parinti si-au schimbat domiciliul pe strazi arondate scolilor unde vroiau sa-si inscrie copiii.

Situatia Colegiului german Goethe este mai speciala, deoarece foarte multi parinti s-au declarat de etnie germana numai ca sa-si poata inscrie copiii in aceasta unitate.

Parintii cu dosarele respinse au facut plangere impotriva celor care au sustinut ca sunt de etnie germana.

Politistii Sectiei 1 vor verifica fiecare act depus de catre parintii, insa ancheta va urmari sa stabileasca si daca a existat toleranta din partea scolii germane pentru astfel de infractiuni. Daca acesta se dovedeste a fi cazul, sanctiunile pentru conducerea scolii vor fi stabilite de o comisie a Ministerului Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.