Cel mai mare festival studentesc din Romania a incetat sa mai existe numai dupa trei editii. Vinovata pare a fi Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) care a folosit banii destinati UNIFEST pentru a-si promova imaginea.

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti promite ca in acest an va organiza un festival doar pentru studentii universitatii.

UNIFEST era singura ocazie a studentilor de a merge gratuit, timp de o saptamana, la spectacole de teatru sau de opera, la film sau muzee. Anul acesta nu a mai ramas nimic din toate acestea, iar ASUB explica disparitia festivalului UNIFEST prin faptul ca "presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret a ales sa pompeze bani in propria imagine", in loc sa-i sprijine pe cei care ii reprezinta. Ei spun ca in campania de promovare a imaginii "Esti tanar, ai Autoritate", ANT-ul ar fi bagat aproximatv 3 miliarde de lei vechi, adica exact cat ar fi avut nevoie festivalul studentesc pentru a se desfasura la nivel national. Pe de alta parte, Karoly Borbely, presedintele ANT, a declarat: "Caravana ANT-ului a costat putin pentru ca toate cheltuielile legate de cazare si de masa le-am rezolvat prin unitatile proprii. (...) Noi am cheltuit pentru pliante si pentru afise in jur de 80 de milioane". Ca alternativa, ASUB va organiza, in perioada 14-21 noiembrie, ASUBFEST, un festival finantat aproape in intregime de Universitatea Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.