Un articol al ziarului englezesc The Independent a relatat cum "copiii din Romania sunt lasati sa moara pentru ca medicii refuza sa lucreze fara mita".

O unitate de cardiologie dotata cu echipamente ultramoderne de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti nu a tratat niciun copil de cand a fost deschisa, deoarece personalul care ar trebui sa lucreze cu aceste dispozitive asteapta sa primeasca mita, relateaza The Independent, citat de MEDIAFAX.

Potrivit publicatiei, obtinerea unui certificat in vederea efectuarii unei operatii in strainatate poate costa intre cateva sute si cateva mii de euro, in functie de medic.

"Statul roman pare ca nu vrea sa faca nimic in acest sens", subliniaza The Independent.

Potrivit cotidianului britanic, care prezinta mai multe cazuri in acest sens, doctorul Catalin Cirstoveanu a lansat o "cruciada pentru salvarea copiilor care vin pentru ingrijiri" la aceasta unitate a Spitalului Marie Curie, transportandu-i cu zboruri low cost la spitale similare din Occident pentru a fi tratati de medici ce nu cer mita.

El duce o "lupta epuizanta si solitara impotriva unei culturi a coruptiei" intr-o tara in care "chirurgii cer mita pentru a salva viata bebelusilor", comenteaza The Independent, adaugand ca acesta este motivul unei rate a mortalitatii duble fata de media UE.

Citeste si Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea infantila


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.