Cotidianul britanic The Guardian recomanda o serie de obiective turistice din Romania care merita vizitate, de la "monstruozitati din perioada comunista" situate in Bucuresti, pana la biserici medievale si castele din Transilvania.

Capitala este intr-o etapa de dezvoltare, cu proiecte de modernizare prin investitii europene, dar se pot vizita si "palatul obscen de grandios al lui Ceausescu si alte monstruozitati din perioada comunista, plus biserici medievale si manastiri", scrie The Guardian. [Citeste si Cum scot bani de pe urma trecutului comunist tarile din Europa]

Cunoscuti si ca Alpii Transilvaneni, Carpatii sunt perfecti pentru catarare, excursii cu bicicleta sau schi. Romania nu duce lipsa nici de castele ca in povesti. Peles este cel mai opulent, iar Bran este casa legendarului Dracula. Hotelul de gheata, care este accesibil numai cu telecabina, are camerele, barul, restaurantul si biserica facute exclusiv din gheata, transmite MEDIAFAX.

Maramuresul este locul potrivit pentru o portie de viata rurala, cu biserici de lemn si sate pitoresti, in timp ce Transilvania are cateva orase medievale ce merita vizitate, precum Brasov, Sighisoara si frumosul Sibiu. Jurnalistii britanici recomanda si manastirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV si XVI, care prezinta scene religioase. [Minuni ascunse si spirituale: Manastiri pe care trebuie sa le vizitezi anul acesta]

Delta Dunarii merita de asemenea exploatata, aceasta fiind unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa pasari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.