Patrupedul Cezar, faimos pentru apararea stapanului sau in timpul Razboiului de Independenta, va fi imortalizat pe o strada din Capitala.

Monumentul va fi ridicat la propunerea senatorului Marius Marinescu si a Federatiei de Protectie a Mediului si a Animalelor.

Dorim sa ridicam un grup statuar cu generalul Budisteanu si cainele sau Cezar care i-a salvat viata in timpul Razboiului de Independenta. Va fi singurul grup statuar din Romania dedicat devotamentului unui caine erou”, a precizat Marius Marinescu, citat de b365.ro.

Consiliul Stiintific Consultativ al Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic Bucuresti (AMPT) a propus ca in locul grupului statuar sa fie realizat un basorelief ce va fi apoi montat pe peretii exteriori ai cladirii de la intersectia Budisteanu cu Berthelot, cladire care momentan este sediul unei banci.

Basorelieful il va reprezenta pe generalul Budisteanu, alaturi de cainele sau fidel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.