Ministerul Sanatatii va instala in Delta Dunarii un sistem de telemedicina, iar de luni va fi folosit experimental.

Motivatia este simpla: in aceasta zona este un deficit mare de medici, lipsesc mijloacele de transport, iar oamenii nu beneficiaza de ingrijiri medical.

"Vom instala sistemul de telemedicina in Delta Dunarii. Este vorba de un aparat EKG, un ecograf portabil, un sistem de monitorizare a parametrilor vitali", a spus secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel, citat de MEDIAFAX.

Secretarul de stat a oferit detalii si despre strategia pe termen lung pentru Delta Dunarii. Aceasta vizeaza realizarea unui sistem de dispensare de telemedicina, in care la parterul cladirii sunt facute consultatiile, iar la etaj locuieste medicul cu familia.

Adrian Streinu-Cercel a precizat ca adultii din Delta Dunarii au probleme cu hipertensiunea, dar si cu diabetul zaharat, de aceea un astfel de sistem ar permite un tratament constant si corect al pacientilor. Situatia din Delta Dunarii este agravata de saracie sau lipsa asigurarilor medicale a unei parti a populatiei. Bolile parazitare reprezinta principala problema a copiilor examinati, din cauza caracteristicilor de mediu ale zonei si a alimentatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.