Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Catalin Ovidiu Baba, au semnat marti un protocol de cooperare intre BNR si MECTS.

Acesta prevede consolidarea si dezvoltarea educatiei financiare la nivelul invatamantului preuniversitar liceal, prin intermediul unor proiecte initiate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Protocolul asigura continuitatea proiectului pilot "Sa vorbim despre bani si banci", lansat de BNR in 2011 si dedicat elevilor de liceu - cu precadere din clasele a XI-a si a XII-a.

Tinerii din ziua de azi: Majoritatea sunt stelisti, iar 5% au iPhone

Se prevede, de asemenea, extinderea activitatilor proiectului si pentru elevii din ciclul primar si gimnazial. Acestia vor beneficia de vizite tematice la Muzeul BNR si la Monetaria Statului, cu ocazia demararii programului "Scoala altfel" al MECTS.

Protocolul de cooperare, incheiat pe o durata de 4 ani, are rolul de a pune bazele unui proiect national de educare financiar-bancara a tinerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.