Pe langa culoarea vibranta si frunzele lucioase cu care se mandreste, spanacul este una din plantele cele mai benefice pentru organismul nostru.

Este o planta bogata in vitamine si minerale, carotenoizi si flavonoizi. Nu, nu are capacitatea de a ne face puternici intr-un minut precum Popeye marinarul, dar cu siguranta este o planta care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.

Lista nutrientilor pe care ii gasim in frunzele de spanac:
Vitamina K, A, C, B1, B2, B3
Fier
Iod
Zinc
Magneziu
Calciu
Potasiu
Cupru
Seleniu
Acizi Omega-3
Acid folic
Mangan
Magneziu
Etc.

Spanacul - antiinflamator si anticancerigen

O multime de legume contin flavonoizi si carotenoizi, insa cercetatorii au descoperit ca aceste substante intalnite si in spanac au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. Ei au stabilit ca extractele din spanac au capacitatea de a scadea ritmul de multiplicare a celulele canceroase in cazurile de cancer gastric si previne cancerul la san si de prostata.

De asemenea, spanacul are proprietati antiinflamatorii datorita faptului ca este o sursa de acizi Omega-3, inca un plus in lupta impotriva cancerului.

Spanacul este un puternic antioxidant

Spanacul contine vitamina C, E, beta-caroten, magneziu si seleniu cu ajutorul carora lupta impotriva stresului oxidativ si a multor probleme de sanatate.

Citeste despre restul beneficiilor pe care le aduce spanacul sanatatii pe garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.