Social 27 Martie 2012 10:34
Legea Picnicului a trecut de Parlament, a fost promulgata de presedinte, dar inca nu se poate aplica dintr-un motiv pur romanesc.

Conform legii, picnicurile se vor organiza in zonele special amenajate care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa.

Nerespectarea prevederilor acestei legi (organizarea de picnicuri in alte locatii decat cele special amenajate) se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

Problema? Aceste spatii speciale lipsesc cu desavarsire. Primariile nu au bani pentru amenajarea lor, asa ca si inspectorii Garzii de mediu sunt indulgenti cu amenzile, scrie realitatea.net.

"Chestiunea este ca nu mi s-a parut deloc moral sa trecem direct la aplicarea amenzilor si atunci, imediat dupa publicarea legii, am dat o circulara in tara in care am cerut colegilor sa ia legatura cu autoritatile locale sa planifice realizarea si organizarea de noi spatii de picnic", a declarat Silvian ionescu, comisar-sef Garda de mediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.