De Ziua Apei, Salvati Delta si Ecopolis reamintesc autoritatilor ca le revine principala responsabilitate pentru pastrarea curata a apelor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei - 22 martie, romanii trebuie sa se informeze in legatura cu responsabilitatile pe care le au in intretinerea, valorificarea si protejarea surselor de apa, fie ca este vorba despre autoritati publice, firme private sau cetateni.

Romania se afla la coada clasamentului tarilor UE atat la capitolul resurse de apa (doar 40 mld. m3 sunt utilizabili in mod real, cantitatea de apa pe cap de locuitor fiind de doar 1,894 m3/an/locuitor), cat si in ceea ce priveste epurarea apelor menajere.

Romania trebuie sa faca eforturi nu numai pentru a asigura servicii care sa se ridice la standardele moderne de calitate, ci si pentru a elimina ineficientele sistemelor de apa și canalizare.

Pericole:

- poluarea marilor orase lipsite de statii de epurare;
- substantele chimice folosite tot mai mult in agricultura si industrie ameninta panza freatica;
- lucrarile absurde de modificare a raurilor de munte cu scopul construirii de microhidrocentrala;
- marile interventii tehnologice care se pregatesc in vederea regularizarii albiei ultimului fluviu salbatic al Europei: Dunarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.