Dupa ce am auzit producatorii de medicamente plangandu-se de taxa clawback de atatea ori, a sosit momentul sa auzim cealalata latura a povestii.

Din momentul introducerii taxei clawback, accesul pacientilor la medicamente a crescut, fara a se mai acumula datorii, a anuntat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

In anul 2011 se preconiza colapsul sistemului de asigurari de sanatate datorita datoriilor acumulate prin prescrierea de prea multe medicamente compensate, relateaza evz.ro.

Introducerea taxei clawback, adica impozitarea producatorilor de medicamente pe vanzarile care depasesc bugetul impus de stat, a atins un deziderat unic: accesul liber al pacientilor la tratament si reusita de a nu mai acumula datorii, o conditie ca FMI sa ne mai finanteze tara”, a declarat Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Citeste si: Sanatatea strange cureaua: Schimbari in pachetul de servicii medicale de baza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.