Social 21 Martie 2012 10:20
Marius Rogin, deputat PDL, a depus un proiect de lege prin care fiecare angajat va putea sa ceara zi libera la aniversarea nasterii sale.

Desi pare sa fie o acordare oficiala a dreptului de a chiuli de la munca, Rogin considera ca masura ar fi benefica nu doar pentru angajat, ci si pentru angajator.

"De ziua angajatului, acesta se gandeste la ziua sa in loc la activitatea la locul de munca. In momentul de fata, de foarte multe ori, angajatorul nu-i acorda zi libera, iar angajatul se vede in imposibilitatea de a-si serba ziua", a declarat Marius Rogin, citat de romanialibera.ro.

In plus, deputatul mai argumenteaza ca serbarile de la locul de munca ingreuneaza activitatea companiei: de aniversari, este mai bine pentru toata lumea ca sarbatoritul sa ramana acasa.

"Angajatul nu are randamentul pe care il are intr-o zi normala", a conchis democrat-liberalul.

Intrebat daca a consultat si patronatele, deputatul a recunoscut ca nu a facut-o in mod direct, dar ca o va face daca va fi nevoie. In ceea ce priveste modalitatea de plata a zilei libere, aceasta este stabilita de angajator.

"In mod normal, acea zi libera nu este platita. Daca cetateanul va dori sa utilizeze acea zi libera, o utilizeaza, daca nu, nu. Angajatorul are dreptul de a decide daca ii va plati acea zi, sub forma de cadou", a mai spus Rogin, citat de gandul.info.

Tu ce parere ai despre aceasta initiativa? Ai vrea sa ai liber de ziua ta?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.