Un sondaj initiat pe site-ul primariei orasului respectiv a relevat ca locuitorii resping optiunea sterilizarii, in favoarea eutanasierii.

Este vorba despre orasul Hunedoara. Dupa ce a obtinut un raspuns clar din partea cetatenilor, primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, nu reuseste sa fie la fel de clar in ceea ce priveste aplicarea solutiei. In Hunedoara sunt 4.000 de caini, insa adapostul primariei are o capacitate de doar 120, relateaza evz.ro.

Noi am avut un proiect propriu, pe care am decis sa-l integram in planul Consiliului Judetean privind cainii fara stapan, pentru ca problema trebuie tratata simultan si unitar in tot judetul. Aveti dreptate ca adapostul nostru poate fi prea mic pentru numarul cainilor, dar, in functie de posibilitatile financiare, il vom extinde", spune Ovidiu Hada.

Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara va discuta saptamana viitoare un proiect referitor la infiintarea unei asociatii non-profit care sa incerce sa gestioneze problema si din care sa faca parte toate orasele si comunele interesate.

Parlamentarii lucreaza momentan la un nou proiect de lege a cainilor fara stapan. Potrivit acestuia, animalele comunitare nu vor mai putea fi relocate in apropierea blocurilor, iar comunitatea si autoritatile locale nu vor mai putea alege ce vor face cu maidanezii,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.