Peste 170.000 de copii au fost inscrisi pana marti in clasa pregatitoare si in clasa I, ponderea cea mai mare fiind in Capitala.

Dupa Bucuresti urmeaza multe judete unde pana acum s-au inscris peste 60% din copiii vizati, a anuntat, miercuri, secretarul de stat Oana Badea.

"Ministerul Educatiei va avea de facut realmente un efort pentru cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si clasa I, mai ales ca exista o zona de peste 20 la suta dintre micuti care nu sunt cuprinsi in nicio forma de pregatire", a mai spus Oana Badea, citata de MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, la sfarsitul saptamanii trecute erau inscrisi in clasa pregatitoare aproape 48 la suta dintre copii recenzati, iar in clasa I, peste 50 la suta.

Urmatorul pas este achizitionarea mobilierului pentru clasele pregatitoare, iar licitatiile vor porni saptamana viitoare. Oana Badea a tinut sa precizeze ca parintii nu trebuie sa faca eforturi financiare pentru a cumpara ghiozdane copiilor, pentru ca la clasa pregatitoare nu vor fi manuale. Inscrierile in primul an de scoala au debutat pe 5 martie, iar in prima zi, sistemul de software folosit de Ministerul Educatiei nu a functionat in prima parte a zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.