Social 13 Martie 2012 12:39
Delta Dunarii conduce topul destinatiilor turistice cu cea mai mare crestere a numarului de turisti straini in timp ce Bucurestiul a inregistrat cea mai mari crestere in preferintele turistilor romani, arata un raport al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT).

Cele mai insemnate evolutii ale numarului de turisti straini, in anul 2011, au fost inregistrate in:
- Delta Dunarii (+62%),
- statiunile balneare (+20,3%),
- orasele resedinta mari (+18%),
- statiunile montane (+12,4%)
- Bucuresti (+8,1%).


Ce tari trimit cei mai multi turisti straini in Romania?

Cresteri spectaculoase au avut loc si in ceea ce priveste preferintele turistilor romani. Cele mai importante evolutii au fost inregistrate la nivelul Bucurestiului (+24,3%), al statiunilor balneare (+21,2%), al oraselor mari (+19,4%) si statiunilor montane (+18,5%).

Per ansamblu, numarul de turisti romani a avut o crestere anul trecut fata de anul anterior de 16,9%.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, considera ca aceste evolutii dovedesc ca turismul romanesc se afla pe drumul cel bun.

„Cresterile cele mai mari care au fost inregistrate anul trecut, așa cum reiese din raportul INCDT, se regasesc la nivelul celor sase produse turistice pe care le-a identificat Strategia brandului turistic national. Este o dovada ca strategia actuala este cea corecta si ca trebuie sa urmam in continuare pasii pe care ea ii traseaza“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.