Ideea achizitionarii microcentralelor de apartament, ca alternativa la sistemul centralizat de incalzire, este considerata de catre RADET cea mai proasta solutie, luata in disperare de cauza. Directorul institutiei preconizeaza ca, in maximum cinci ani, toate cele 25.000 de apartamente detinatoare de microcentrale sa revina la sistemul centralizat.

"Renuntarea se va face treptat si benevol pentru ca oamenii vor intelege, incet-incet, ca nu sunt nici ecologice, nici avantajoase din punct de vedere financiar. In nici o tara din Europa nu exista asa ceva in aglomeratii urbane, eventual la case, un condominiu trebuie incalzit dintr-o singura sursa din motive de protectie a mediului", a declarat ieri directorul RADET, Virgil Ramba, cu ocazia implinirii a 45 de ani de termoficare in Bucuresti. Totusi, cetatenii apeleaza la microcentralele de apartament impinsi fiind de riscul sistarii apei calde sau a caldurii din cauza vecinilor rau-platnici, mergand pe principiul ca tot mai bine e sa ai lucrul tau. Reprezentantii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Bucuresti vin cu solutia - contorizarea la bransament si individuala. "Montarea repartitoarelor la nivelul fiecarui apartament este o obligatie pe care o vom indeplini, iar in momentul de fata, 10% din apartamentele Bucurestiului au asa ceva. Intr-un an de zile, sper ca toate asociatiile de proprietari sa monteze repartitoare, pretul este de 6-7 milioane de lei pe apartament", a adaugat directorul RADET.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.