Turismul romanesc, ca si cel bulgar, sufera din cauza infrastructurii proaste, este concluzia unui raport dat publicitatii de BERD. Analiza efectuata pe tema oportunitatilor si problemelor cu care se confrunta sectorul turistic balcanic arata ca bulgarii stau mult mai bine decat noi la capitolul infrastructura. Romania are o piata turistica preponderent locala, care deserveste populatia nationala, spre deosebire de Bulgaria, unde industria turistica depaseste granitele nationale.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) considera lipsa infrastructurii la nivel municipal si national ca fiind principalul punct slab al dezvoltarii turismului in Romania si Bulgaria, se arata in raportul preluat de Sofia News Agency. "Aceasta este o problema care da multe batai de cap unor tari precum Romania, Bulgaria, Croatia, Muntenegru", a precizat Ilaria Benucci, membru in conducerea BERD. Potrivit acesteia, Bulgaria este o piata in plina dezvoltare, printre cele mai promitatoare oportunitati ale tarii fiind avantul puternic al industriei, o crestere a numarului de zboruri aeriene, cresterea numarului de turisti din Uniunea Europeana, dezvoltarea unor destinatii noi si accesibile ca pret. Romania, dimpotriva, este mai mult o piata locala, care serveste populatia nationala, se mai arata in analiza realizata de BERD. Estimarile realizate de BERD apreciaza ca sectorul turistic bulgar va inregistra o crestere aproape dubla pana in 2007, fata de potentialul actual.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.