Din 576 de mostre recoltate in perioada 2007-2011, 242 nu respectau cel putin un parametru de calitate. Asta inseamna un procent de 42% de carne care se fla pe piata, fara a se conforma standardelor regulamentare, relateaza evz.ro.
"In perioada 2007-2011, ANPC a desfasurat la nivel national un numar de sase actiuni tematice de control privind calitatea, etichetarea si modul de comercializare a produselor din carne. Au fost verificati un numar de circa 3.600 operatori economici, constatandu-se incalcari ale prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la peste 80% dintre acestia", a aratat Corina Neculcea, consilierul personal al presedintelui ANPC.
Neregularitati:
- neincadrarea in proportia minima de proteine, in proportia maxima de grasime, in proportia maxima de umiditate;
- depasirea proportiei maxime impuse de 4% la parametrul amidon;
- prezenta amidonului in compozitia unor sortimente unde nu este permisa utilizarea acestui ingredient (ex. salam de vara etc.).
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Cum să-ți planifici lista de cumpărături pentru o dietă echilibrată? Ponturi...
Sursa: kudika.ro
-
Premierul Belgiei: Mai mulți membri ai Parlamentului European au fost plătiți...
Sursa: wall-street.ro