Social 11 Martie 2012 11:45
80% dintre producatorii de preparate din carne verificati de ANPC in perioada 2007 - 2011 vindeau produse neregulamentare.

Din 576 de mostre recoltate in perioada 2007-2011, 242 nu respectau cel putin un parametru de calitate. Asta inseamna un procent de 42% de carne care se fla pe piata, fara a se conforma standardelor regulamentare, relateaza evz.ro.

"In perioada 2007-2011, ANPC a desfasurat la nivel national un numar de sase actiuni tematice de control privind calitatea, etichetarea si modul de comercializare a produselor din carne. Au fost verificati un numar de circa 3.600 operatori economici, constatandu-se incalcari ale prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la peste 80% dintre acestia", a aratat Corina Neculcea, consilierul personal al presedintelui ANPC.

Neregularitati:
- neincadrarea in proportia minima de proteine, in proportia maxima de grasime, in proportia maxima de umiditate;
- depasirea proportiei maxime impuse de 4% la parametrul amidon;
- prezenta amidonului in compozitia unor sortimente unde nu este permisa utilizarea acestui ingredient (ex. salam de vara etc.).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.