Ministerul Sanatatii va incheia un protocol de colaborare cu Antibiotice Iasi si cu Unifarm pentru achizitia a 34 de medicamente oncologice.

Marcile respective de medicamente nu se gasec momentan pe piata din Romania. Ritli Ladislau a declarat ca Ministerul Sanatatii va solicita unitatilor sanitare din toata tara sa transmita necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, care nu se gasesc pe piata.

"Astazi (joi, n.r.) vom transmite catre unitatile sanitare din toata tara o adresa prin care le solicitam sa ne comunice in cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le gasesc pe piata romaneasca. In baza acestor raportari, cele doua societati vor demara procedura de achizitie pentru nevoi speciale", a spus ministrul Ritli Ladislau, citat de MEDIAFAX.

Ministerul Sanatatii a identificat 34 de medicamente care fac parte din protocoalele terapeutice, in special cele oncologice, dar care au un pret foarte mic si nu prezinta interes comercial din partea furnizorilor, creand difunctionalitati in asigurarea schemelor de tratament.

Masura vine la scurt timp dupa ce Romania a trecut printr-o criza a morfinei, care a pus in pericol sanatatea bolnavilor de cancer din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.