Social 8 Martie 2012 11:00
Meteorologii afirma ca temperaturile din primele opt zile ale acestei luni au fost cele mai scazute inregistrate in luna martie in ultimii sapte ani.

Minus 23 de grade Celsius s-au inregistrat, joi, la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scazuta temperatura din tara. In Harghita, de la inceputul saptamanii s-au inregistrat temperaturi din ce in ce mai scazute. Astfel, daca luni dimineata la Miercurea Ciuc au fost minus 17 grade Celsius, joi dimineata s-au inregistrat minus 23 de grade, relateaza MEDIAFAX.

"Cel mai frig a inceput sa fie pe la ora 5.00, cand minima a fost de minus 23 de grade Celsius. Pana in jurul orei 8.00 valorile termice au fluctuat in jurul acestei temperaturi", a afirmat meteorologul Gyorfi Tunde de la statia meteo din Miercurea Ciuc.

Meteorologul Floarea Schuller de la statia meteo din Toplita, unde s-au inregistrat -22 de grade, a declarat ca primele opt zile ale lunii martie au fost cele mai reci din ultimii sapte ani, inregistrandu-se si cele mai multe zile geroase consemnate consecutiv.

"In anul 2005 am mai avut in prima decada a lunii martie minus 21 grade Celsius, dar numai o zi, pe cand in acest an temperatura a inceput sa scada cu cate un grad din 5 martie, cand au fost minus 18 grade Celsius, pana la minus 22 de grade astazi, deci am avut patru zile consecutive cu ger si cu temperaturi in scadere continua", a precizat Floarea Schuller.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.