Social 7 Martie 2012 12:00
Minerii au marsaluit, miercuri, pe strazile din municipiul Petrosani si s-au intors in curtea Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Peste 2.000 de mineri de la cele sapte expoatari din Valea Jiului s-au adunat, miercuri dimineata, in curtea Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani, pentru a continua protestele declansate cu trei zile in urma. Ulterior, minerii, al caror numar a ajuns intre timp la peste trei mii, au plecat in mars pe strazile din localitate, scandand lozinci impotriva Guvernului.

Dupa aproximativ o ora de protest pe strazile din Petrosani, minerii s-au intors in curtea CNH, unde continua actiunea. La momentul transmiterii acestei stiri, numarul minerilor care participa la protest a ajuns la 5.000, relateaza MEDIAFAX.

Minerii au scandat pe parcursul marsului lozinci antiguvernamentale, au indemnat la miscari pasnice si fara violenta, au fluierat si au suflat in vuvuzele. Ortacii au avut cartoane cu mesaje precum "Suntem 7.700, ne-a numarat Roberta", "Basescu sa vina, sa il bagam in mina si apoi cu bucurie sa intre la puscarie".

Pe de alta parte, reprezentantii companiei CNH si o delegatie a minerilor, formata din trei membri de sindicat si din trei mineri, au plecat la Bucuresti, unde in jurul orei 16.00 vor avea loc negocieri la Ministerul Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.