Un diriginte de santier si un responsabil cu lucrari de constructie au fost pusi sub acuzare in cazul exploziilor din Sighetul Marmatiei, intrucat proiectul de executie al retelei de distributie a gazului nu a fost respectat, ceea ce a dus la uciderea unei persoane si ranirea altor 14.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale fata de doua persoane fizice, a informat, luni, Biroul de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatei si Justitie (PICCJ).

"In sarcina fiecareia dintre cele doua persoane fizice s-a retinut savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa (victima C. A. S.), vatamare corporala din culpa (fata de 14 persoane vatamate), distrugere din culpa cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata", arata sursa citata de MEDIAFAX.

A inceput urmarirea penala impotriva firmei de gaze din Sighet

Concret, in raport cu probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale s-a retinut faptul ca, una dintre persoanele fizice puse sub invinuire, in calitate de diriginte de santier in perioada 2005-2010, avand atributii de verificare a calitatii executiei constructiilor, privind edificarea retelei de distributie a gazului metan in orasul Sighetu Marmatiei, a vizat documentele tehnice (procese-verbale de receptie a lucrarilor efectuate pe mai multe strazi din unicipiul Sighetu Marmatiei si diagramele de presiune).

De asemenea, probele administrate in cauza, au relevat ca cel de-al doilea invinuit, persoana fizica, in calitate de responsabil cu lucrarile de constructie din partea firmei S.C. B.G S.A., in perioada 2005-2006 a vizat documentele tehnice, desi pozitionarea conductelor s-a facut la o alta adancime decat cea prevazuta in proiect si fara ca aceste conducte sa fie fixate pe un pat de nisip. In acelasi timp, probatoriul a relevat ca, amplasarea in fapt a conductei s-a facut in alt loc decat cel prevazut in proiect.

Citeste si De ce a avut loc a doua explozie din Sighetu Marmatiei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.