Specialistii au evaluat, pentru inscrierea in invatamantul primar bucurestean, 2.820 de copii, dintre ei 2.470 vor intra in clasa pregatitoare, iar 304 in clasa I, restul vizand alte situatii, a declarat inspectorul general adjunct al ISMB, Mihaela Ciho.

"Cei mai multi parinti au optat pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare. Este vorba despre 2.470 de copii care vor fi inscrisi, in anul scolar 2012-2013, in clasa pregatitoare, dintre cei care au fost evaluati psihosomatic in intervalul 20 - 29 februarie", a mai spus inspectorul general adjunct pentru MEDIAFAX.

Unde iti poti inscrie copilul pentru primul an de scoala?

Conform metodologiei MECTS pentru inscrierea in clasa pregatitoare si clasa intai, evaluarea psihosomatica se aplica copiilor care implinesc sase ani in intervalul 1 septembrie - 31 decembrie. Acestia pot fi inscrisi fie in clasa pregatitoare, fie in clasa intai, dar decizia finala apartine specialistilor, dupa evaluare.

De asemenea, potrivit metodologiei MECTS, au fost evaluati si copiii care, desi implinesc sase ani pana la 31 august, nu au frecventat gradinita. Si in acest caz a fost necesara o evaluare psihosomatica in urma careia specialistii sa decida in ce fel de clasa poate intra copilul, a adaugat inspectorul adjunct. Si a treia categorie a fost a copiilor care implinesc sase ani pana la 1 ianuarie 2013 si ai caror parinti ar vrea sa ii inscrie in clasa pregatitoare.

In schimb, toti copiii care implinesc sase ani pana la 31 august sunt inscrisi in clasa pregatitoare sau clasa intai la cerere, fara evaluare.

Afla si ce materii pot studia copiii in clasa pregatitoare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.