Social 5 Martie 2012 09:40
Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I dureaza pana in 16 martie. Afla ce problema a intampinat deja Ministerul Educatiei.

In intervalul 5 - 16 martie sunt asteptati cu cererile parintii care vor sa-si inscrie copiii in scolile din circumscriptia la care au fost arondati. Programul de software al Ministerului Educatiei folosit pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare s-a blocat luni dimineata, oficialii ministeriali necomentand inca aceasta situatie. Intre timp problema softului a fost remediata.

Multi parinti au mers luni dimineata la scoli pentru a-si inscrie copii in grupa pregatitoare, insa nu au putut face acest lucru, reprezentantii unitatilor spunandu-le sa astepte pana cand softul va fi functional, relateaza MEDIAFAX.

Unde iti poti inscrie copilul pentru primul an de scoala?

A doua etapa a inscrierii este in perioada 20 - 27 martie, cand vor fi completate cererile de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, pe locurile ramase libere.

A treia etapa va fi in intervalul 23 - 25 martie, cand are loc inscrierea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie.

Ultima etapa de inscriere cuprinde doua perioade. Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinți au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

Citeste si: Ce materii pot studia copiii in clasa pregatitoare?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.