Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) isi propune sa gandeasca o legislatie care sa asigure locuri de munca pentru persoanele varstnice.

Ministerul Muncii a lansat, vineri, Anul European al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii, ministrul Claudia Boghicevici precizand ca Guvernul are in vedere in acest an elaborarea unei legislatii pentru persoanele varstnice, relateaza MEDIAFAX.

MMFPS isi propune sa gandeasca o legislatie care sa asigure locuri de munca pentru persoanele varstnice, dar si o serie de masuri active pentru angajatori (subventii, de exemplu), astfel incat acestia sa fie sprijiniti pentru a angaja pensionari.

"Avem in lucru Legea 76 si aici ne propunem sa facilitam angajarea persoanelor de o anumita varsta", a spus Boghicevici.

Uniunea Europeana a decis sa sarbatoreasca in 2012 Anul European al imbatranirii active, dupa ce a constatat ca media de varsta este in prezent de 39,8 ani, dar in 2060 risca sa urce pana la 47,2 ani, segmentul de populatie de peste 65 de ani urmand sa reprezinte aproape 30% din populatia UE, fata de 16 la suta in 2010.

Citeste si:
S&P: Imbatranirea populatiei, o amenintare a tarilor bogate

Discriminarea de varsta: Ce inseamna si cum se manifesta?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.