Social 4 Martie 2012 10:34
Fundatia Leaders a realizat un studiu de amploare pentru a creiona lista valorilor la care aspira tinerii romani cu varste intre 14 si 18 ani.

Studiul a fost realizat in decursul anului scolar 2010-2011, iar participantii au avut de ales din o lista de 45 de valori care ii reprezinta mai mult sau mai putin. Doua treimi dintre participanti impartasesc aceleasi valori, dat fiind ca dintr-o lista de 45 de valori, acestia au ales numai 28 care ii descriu.

Pe primele locuri s-au clasat "Familia", "Prietenia" si "Respectul". Nu exista diferente semnificative intre mediul urban si cel rural, in ceea ce priveste primele 10 valori, ci doar ordinea difera.

"Optimismul" este mai des ales ca descriind propria persoana in mediul urban decat in cel rural, in timp ce valori precum "Incredere", "Curaj", "Ajutor" au ponderi mai mari in autoportretul tinerilor din mediul rural versus cei din mediul urban.

Mai putin selectate au fost valori precum "Traditia", "Frumusetea", "Contributia", "Recunoasterea etc". "Individualitatea" este in aceasta lista dar nu se afla in primele 10. Spiritul de echipa este o alta caracteristica pe care multi adolescenti au evitat sa si-o atribuie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.